Két fontos tennivaló külföldi nyaralás előtt

Örömmel tapasztalom, hogy egyre több család tudja megtenni, hogy néhány napra-hétre letegye a „rab-igát” és elmenjen nyaralni.

Bizonyára javuló gazdasági helyzetünk visszajelzése az is, hogy ezt sokan külföldön tudják megtenni!

Ebben a cikkben két fontos tennivalóra szeretném felhívni a figyelmet, mert a statisztika azt mutatja, hogy vagy egyik, vagy másik általában elmarad.

Aki járművel kívánja átlépni az országhatárunkat (akár motor, utánfutó, lakókocsi is), annak igazolnia kell a KGFB szerződésének meglétét és díjrendezettségét.

Ennek az úgynevezett ZÖLDKÁRTYA kiváltásnak tapasztalataim szerint könnyen meg lehet felelni, ha az ügyfél betartja a szabályokat.

A személyes kiváltás irodánkban pár percet vesz igénybe, különösen akkor, ha az ügyfél be tudja azonosítani önmagát és járművét (jogsi, forgalmi), valamit be tudja mutatni díjrendezettségi igazolását (csekk, számla).

Akik a szerződéskötés után azonnal kérnek zöldkártyát, azoknak a díjrendezés nélkül is tudunk 60 napig fedezetet igazolni. Illetve fontos tudnivaló, hogy maximum évfordulóig adható ki igazolás, hiszen évfordulós váltással akár másik biztosítót is választhat az ügyfél.

Aki úgy téved be hozzánk, hogy nincs nála semmi okmány, a rendszámot sem tudja, s a díjfizetéssel is csehül áll, ott kell némi türelmi idő nekünk is arra, hogy rendezzük a sorokat.

Fő hiba, hogy nem időben történik az igény jelzése..

Ha hétvégén utazom és vidéki vagyok, akkor hétfő-kedden kell felkeresnem a társaságot. Ha aznap utazom, akkor csak a személyes megjelenéssel garantált az igazolás kiadása!

Honlapunk egyik legnépszerűbb opciója a Zöldkártya kipostázás menüpont, melynek használatával garantáljuk a minket megkereső ügyfelünk részére, hogy postai úton 4 napon belül kezébe kapja igazolását. Ez egy könnyed és elegáns megoldás, ha a díjfizetés rendben van, akkor flottul működik!

Azonban van egy kis félreértés, mert az ügyfél ezzel csak azt igazolja, hogy az ő kötelezője be van fizetve, s ha másnak kárt okoz, akkor téríteni fog társaságunk.

Sokan azt gondolják a ZÖLDKÁRTYÁRÓL, hogy az külföldön az utasbiztosítási védelmet is nyújtja, pedig ehhez nincsen köze.

Ezért, a nyaralás megkezdése előtt szükséges UTASBIZTOSÍTÁST is kötni. Ez jól jön, ha orvosi ellátásra szorul az ember, ha baleset éri, de asszisztencia kiegészítőkkel a jármű meghibásodásának kijavítását is lefedheti.

Mindenki maga dönt, de a statisztikák szerint az utazók fele nem köt ilyen szerződést, ami számomra megdöbbentő! Hiszen idegen földön, járatlan utakon, sokszor azt a nyelvet nem is beszélve azért a rizikó-faktor (úgy, ahogy a naptej használat is, vagy az átlagos sörfogyasztás) megnövekszik!

Ne legyen hát felelőtlen, azt a pár ezer forintot szánja rá a biztonságra és térjen haza élményekkel, sérülésmentesen!

Nyár végi akciónk keretein belül, most még APPLE WATCH OKOSÓRÁT is nyerhet, amiről részleteket ide kattintva tudhat meg!