Mennyit ér a bőröm a piacon?

Egy kedves ügyfelem, aki 40 éves kor környékén jár, ezekkel a szavakkal fogalmazta meg azt a számolási metódust, amikor a kockázatairól beszélgettünk. Kockázati életbiztosítást akart kötni, minimális díjból – minimális értékben.

Gondolom, hiányozna a havi keresetem!? Meg a hitelek miatt is szomorú lehetne az örökös?

Ezek a gondolatok merültek fel a beszélgetés közben, amikor elmesélte, hogy családjából eddig mindenkit daganatos betegség vitt el, naná, hogy ő is aggódik emiatt.

Most még egészséges, most még tud kötni olyan szerződést, ami levédi kockázatait és a megbetegedés esetén egyszeri összeggel és havi járadékkal is segít a gyógyulásban.

Folytatjuk a számolást és szóba kerül, mennyi tartaléka van a családnak (Mennyit hagy otthon, ha reggel elindul és nem tér már haza többet?), nem jutunk sokra, pár hónapig elég a muníció, de akkor már el kell adogatni a felhalmozott motoros holmikat is.

Szerinted egy családnak mennyi idő, mire újra talpra áll? Párod mennyi idő alatt talál még egy olyan rendes embert, mint Te? – kérdeztem kissé nyílt formában.

Olyat, mint Én? Soha.. De, azért biztosan keresgélne 2-3 évig, s addig egy jövedelemből élnének, ami elég nagy kitettség (nem ezt a szót mondta, de a nyomdafesték érzékeny)!

Helyben vagyunk, van alapja a számolgatásnak.

Kieső jövedelem 3 évig, fennálló hitelek, temetés, öröklés költségei, gyermekek tanulási lehetőségei ne romoljanak stb.

Rögtön kiderül, mekkora érték az élet!

10-15 milliós kockázatról beszélgetünk és csak egy átlagos családról van szó.

Hozzátenném az elején 1-2 milliós védelemre gondolt, ami a mai Magyar lakosság átlagfedezete. De ebből az egyszerű történetből is látszik, hogy az a tippelt összeg nem sok mindenre elég, nagyjából semmi segítséget nem nyújt a bajban lévő családnak.

Ha az ember már úgy dönt, hogy szán rá egy keveset (jövedelme 5%-át), akkor legalább gondolja át, hogy mennyit ér a bőre a piacon, mit fedett le ebből és milyen gondokat hagy hátra?!

Egy őszinte beszélgetésből kiderülhet a kockázati szint, s ez azért jó dolog, mert otthon, elgondolkodva, majd lejegyzetelve, bárki kiszámolhatja a saját értékét.

Mi ehhez segítséget adunk a következő hónapokban és irodánkba betérő ügyfeleinknek adunk egy-két támpontot.

Konkrétan életkorhoz igazítva azonnal meg tudjuk mondani, hogy Milliónként mennyibe kerül a személyre szabott díj! Aztán mindenki eldönti, hogy az ő élete mekkora rizikó?!

A termékhez rendelt Daganatos járadék csomag kifejezetten kell a 40-55 közötti korosztálynak, mert ott a kockázat óriási, de ez esetben már valóban pénztárca függő a történet.

Ha elolvasta ezt a cikket és úgy érzi, Önnek is van mit kiszámolni, vegyen elő egy papírlapot és számolgasson, vagy kérjen ehhez szakértő segítséget az alábbi linken.

https://partneremabiztosito.hu/felkeszules-varatlan-tragediara/

Isten éltessen minket sokáig, de ha mégsem tenné, legyünk előrelátóak!