Vállalkozóként milyen nyugdíjra számíthatok?

A lakossági ügyfelek körében végzünk legtöbb esetben elemzéseket, nyugdíj-tervezést.

Fontos motiváció az általunk készített megoldási javaslatokban az ügyfelek számára, hogy jelenleg (2014 óta) állami támogatást kapnak a befizetéseik mellé (éves összeg 20%-a, max. 130.000 Ft/év).

Kormányunk így járul hozzá (nagyon helyesen) ahhoz a döntéshez, hogy magánszemélyként tegyek félre nyugdíjas énem számára.

S mivel már nincsen garancia arra, hogy korrekt támogatást kapok, az elöregedő társadalom befizetéseiből mire oda kerülök, így számolgatnom kell!

De mi a helyzet a vállalkozókkal? Akik közé én is tartozom, akiknek a KATA adózás nagy ajándék a jelenben (kiszámítható teher, kisebb összegű befizetés), ugyanakkor jelentős teher a nyugdíjas korra vetítve.

Ráadásul azt is tudom, hogy az SZJA terhére nem kapok vállalkozóként visszatérítést!

Íme, a KATA vállalkozós nyugdíj-elemzésem:

Az alap járulékkal 38 ezres nyugdíjra számíthatok, ha emelem a járulékot, akkor javítottam a helyzeten 11.000 Ft-ot havonta. Nagyszerű opció, havi 25.000 Ft-tal több befizetésért cserébe..

Hát ez, azért nem túl előnyös üzlet, inkább kiszámolom, hogy ugyanazért a 25 ezerért mit tehetek az öreg énem javára!

Ha mostantól félreteszem ezt az összeget (befektetem, díjvisszatérítést kapok, bónuszólom, jól kezelem, mert van erre termékünk), akkor nagyságrendileg nyugdíjas énemet 150.000 Ft havi járadékkal támogattam meg úgy, hogy az adójóváírással nem számoltam, hiszen az nekem vállalkozóként nem jár.

Viszont helyette most kedvező az adózásom, amiből több marad meg és tudok belőle gazdálkodni.

Tehát az emelt KATA összeg helyes felhasználása és pontos elemzése itt rendelhető meg:

http://partneremabiztosito.hu/extra/

Természetesen itt is beszélgetés, valós igény-felmérés és személyre szabott ajánlat lesz a dolog vége!

Tegyen Ön is a jövőbeli énjének egy szívességet!