Az újévben még szabályozottabban!

Boldog Újévet kívánok ügyfeleinknek és azoknak is, akik csak betekintést nyernek aktuális híreinkbe!

2018-ban sem szűnik meg a biztosítási szektort érintő, szabályozó környezet, egy újdonságról most is beszámolok.

Tavaly év elején az Etikus elvárásnak kellett megfelelni, ami azt a pozitív változást hozta magával, hogy egységes költségszerkezetű megtakarítási termékek kerültek forgalomba.

Nem csak az egységes szerkezet és ez által a jobb összehasonlíthatóság miatt volt fontos a módosítás.

A múlt évben piacra került termékek kedvezőbb költségűek, jobb eszközalapokat tartalmaznak és könnyebb hozzáférhetőséget is engednek meg az ügyfeleinknek.

Most újabb lépést teszünk azért, hogy a tájékoztatás még korrektebb, érthetőbb és után-követhetőbb legyen.

Elkészült a KIEMELT INFORMÁCIÓKAT TARTALMAZÓ DOKUMENTUM!

Ez a nyomtatvány, a lakossági biztosítási alapú termékre vonatkozik, egységes szerkezetű és szó szerint is alkalmazandó (felolvasása és közös értelmezése része az ügyfél döntéshozatalának).

Bemutatja a terméket, általános és részletes információkat ad, bemutatja a várható kockázatokat és forgatókönyveket vázol az ügyfél számára.

A kockázati mutató (egységes elvárások és képlet alapján) pedig igazán egyszerűen osztályozza a terméket 1-től 7-es skálán, kockázatmentestől az egészen kockázatosig. A mi termékeink a 3-4 kategóriába fognak tartozni, ami az ilyen osztályzásban korrekt visszajelzést ad arról, hogy azért van felelőssége a termék kezelésében mindkét félnek.

A befektetéshez kapcsolódó eszközalapokra vonatkozó forgatókönyvek (szcenárió) megmutatják, hogy mi a helyzet akkor, ha kedvező – mérsékelt – kedvezőtlen, esetleg stressz helyzet van a piacokon.

Különösen fontos részt szánnak még a költség és hozzáférhetőség részletezésére, mert ezek az információk gyakran elsikkadnak a tárgyalások során.

A folyamatos díjas termékeknél 25 év, az egyszeri díjas termékeknél 10 év az összehasonlító szakasz.

Az ügyfeleink figyelmét ezúton is felhívnám, hogy társaságunk képviselője akkor jár el megfelelően, ha az igényfelmérés után átadja-elküldi a biztosítási feltételeket, a termék-tájékoztatót és ezt az új nyomtatványt is.

Ezután elegendő időt kell szánni a feltételek pontos megismerésére, majd az új találkozó alkalmával megszülethet a közös döntéshozatal, s ha minden kerek, elindulhat a megtakarítás!

Az idei év első felében nagy figyelmet fordítunk majd arra, hogy a vagyon (lakás, kötelező gépjármű) szerződéssel rendelkező ügyfeleink körében is megismertessük, szemléltessük ezt az új eljárást. Ön is számíthat megkeresésünkre!

Bízom benne, hogy ezt a folyamatot minél többen megélik majd, s általunk oldják meg az életükben felmerülő kockázatokat, problémákat!

Olvassák idén is a híreinket és tájékozódjanak!