Mától elérhető Joker a biztosítási piacon

Elindította új, Joker elnevezésű szolgáltatását az Union Biztosító, így elsőként az intézet kínálhat dinamikus vagyonbiztosítási szolgáltatást Magyarországon.

A MABISZ adatai szerint ma Magyarországon 16 biztosítónak 85-féle lakásbiztosítási terméke létezik, ezek közül 37-féle szerződés ma is köthető. E szerződések a „kötelező” alapfedezetek (elemi károk, csőtörés, betörés, stb.) mellett számtalan eltérő szolgáltatást nyújtanak, melyeket teljes körűen ma egyetlen ügyfél sem tud áttekinteni.

Az UNION Biztosító ezért elsőként kínál olyan dinamikus vagyonbiztosítási szolgáltatást ügyfeleinek Joker néven, amely minden olyan, az ingatlant és a benne található ingóságot érintő vagyoni kárt megtérít, amelyre az általa kínált lakásbiztosítás nem, de bármely más hazai biztosítótársaság szolgáltatása fedezetet nyújt. Mivel a Joker a káridőpontban, tehát akár évek múlva nyújtott szolgáltatásokra vonatkozik, bőven kiterjed olyan fedezetekre is, amelyekről esetleg ma még elképzelésünk sincsen.

„A Joker szolgáltatást választóknak nem kell azon gondolkodniuk, vajon minden ésszerű kockázatra tudtak-e védelmet szerezni. Elegendő lesz számukra az is, hogy azt bármely más biztosító bevezeti a piacon – mutatott rá az új szolgáltatás lényegére Almássy Gabriella, az UNION nem-életbiztosításokért felelős igazgatósági tagja. „Ezzel ráadásul automatikusan egy folyamatosan bővülő védelemmel rendelkezik a szerződő, hiszen a biztosítók innovációja a jövőben sem fog megállni.” – fűzte hozzá.