Egyesülnek a V.I.G magyarországi cégcsoportjai!

Nagy hírt kaptam az elmúlt időszakban, 2018-tól több kisebb társaság (Erste Biztosító, Vienna Life, UNION és Money&More) egyesülésével létrejön a nagy UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., ami így komolyan felzárkózik a négy „nagy” társaság mögé, piaci részesedést tekintve.

Lehel Gábor vezérigazgatónk első gondolatait osztom meg most Veled:

– A Vienna Insurance Group, a kelet-közép-európai piacvezető biztosítási csoport ezzel a lépéssel megerősíti a magyar piac iránti elköteleződését. Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy mindhárom vállalat stabil és képes a fejlődésre.

A szabályozás, illetve a jövőbeli piaci változások ugyanakkor egyszerűsítést, hatékonyság növelést igényelnek, amit egy vállalatként könnyebben, gyorsabban, alacsonyabb költséggel tudunk megtenni, mint külön-külön.

A Szolvencia 2 fokozott dokumentációs elvárásai, valamint a három biztosítóban háromszor megjelenő felügyeleti és egyéb ellenőrzések is jelentős erőforrást kötnek le.

Erősödik a piaci verseny is, igyekszünk minden üzleti lehetőséget megragadni, így
vállalataink időnként versenytársként találják szembe magukat a tárgyalóasztalnál. Ezek miatt jelentős energiák forgácsolódnak szét, így kevesebb erőforrás jut az üzleti növekedésre.

Márpedig ahhoz, hogy az anyacégünk által kitűzött 10%-os piaci célt elérjük, még erőteljesebben kell egy irányba haladnunk.