Utazzunk közösen, biztonságban, gazdaságosan!

Napjainkban egyre jobban terjed a közös jármű-használatra épülő utazási megoldás, amit én úgy hívok: Oszkározás! Több néven is működik, most nem is ez a lényeg, hanem a szándék és az eredmény! Szerintem forradalmi ötlet, rugalmas, közösséget építő, hangulatteremtő és költség-csökkentő hatása is van. Én is használom, eddig csak pozitív élményem volt, rengeteg érdekes emberrel, sok új élménnyel gazdagodtam általa.

Pedig az emberek csak visszatértek az alapokhoz, megunták a magas költségekkel járó magányos élményt (egy autó – egy sofőr), s visszafordultak a társadalom többi tagja felé. Olyan szolgáltatást kínálva, mely megéri (WIN-WIN), újra emberi kapcsolatokat építenek, köszönnek, beszélgetnek, és egymás igényeihez igazodnak. Működik a dolog, még a tömegközlekedésnél is jobb áron! Fantasztikus!

A szolgáltatást kereső oldal is korrekt, könnyű kezelni, lehet válogatni, a sofőrökről referencia olvasható, statisztika és vélemény is mutatja, kivel érdemes utazni.

Mit is nézek meg egy utazás előtt? Legfőképpen azt, hogy a partner megbízható-e?! Volt-e már olyan, hogy elmaradtak útjai, menetképes-e az autója, hány fuvart vitt végig eddig, milyen értékeléseket kapott és mennyit vezetett eddig balesetmentesen..

Igen, ez fontos! Meg kell bízni másban, de jót is akarok magamnak, oda akarok érni, egészben, ha lehet. A költség másodlagos, úgysincsen nagy különbség, valamint a minőségért hajlandó az ember fizetni.

Ha utazom, a munkámról is esik szó, mindig átbeszéljük az aktuális KGFB tarifákat, milyen bónuszban van a sofőröm, megkérdezem azt is, hogy van-e a járműre kötve Casco? Ha újabb az autó, akkor van rá ilyen védelem is. Aztán reflexből jön a következő kérdés: van-e az utasokra érvényes balesetbiztosítása? Mert ugye sok emberért vállal felelősséget, mindig más ül hátul, van-e erre valami opciója, gondolt-e már arra, mi van, ha baj történik? Erre ritkán jön igenlő válasz.

Pedig van már megoldás, járműre köthető közlekedési balesetbiztosítás, ami az éppen vele utazóknak szolgáltat, ha baj történik. Éves szinten egy Pécs-Pest oda-vissza fuvar ára, s nem pereskedik senki, ha netán egy hirtelen fékezés miatt baleset történik.

A Taxi társaságoknak kötelező, aki sokat visz másokat munkába, külföldre, vagy rendszeresen hosszabb utakra, szerintem ott is meg kell vizsgálni, hogy megéri-e?

Ez az a megoldás, ami ezt a remek ötletet, hogy utazzunk együtt és ismerjük meg egymást, még biztonságosabbá, még bizalmasabb viszonnyá alakítja. Mert a sofőr felel az utasokért!

Tehát öveket becsatolni, tankolás, forgalmi, jogsi rendben, balesetbiztosítás van, érjünk oda gond nélkül és időben! Indulhatunk!