Csoportos csomag, közösségeknek, munkatársaknak

A biztosítás gondolata akkor merült fel először, amikor érdekközösségek képződtek, s a közösség tagjainak egyéni gondjait oldották meg azáltal, hogy közös kalapból részesült kártérítésben a kárt szenvedő.

Azt mindenki tudja, hogy együtt erősebbek vagyunk, ha valami nagyot szeretnénk alkotni, több ember bevonására lesz szükség, közösen többet tudunk elérni.

Így van ez egy új termékünknél is, ahol csoportos megoldásokat kínálunk, akár egyénekre, családokra, munkaközösségekre, azonos érdeklődési körbe tartozó szervezetekre.

A lényeg, hogy rengeteg szolgáltatási körből lehet egy, a közösség igényeinek megfelelő ajánlatot kialakítani úgy, hogy a csoport létszáma fontos költségcsökkentő hatással van az árra. Hiszen megoszlik a kockázat a több biztosított között, az idősebb személyek korát kiegyensúlyozzák a fiatalabb tagok.

Normál helyzetben a sportegyesületek a sportolókra, nagyobb cégek kötnek ilyet a dolgozóikra, de most a lehetőséget bárki kihasználhatja, aki egy közösség tagja.

Nézzük a legkisebb közösséget, a családunkat! Apa-Anya-Gyerekek és Mama-Papa. 5-6 fő, vegyes igényekkel. Ha Apa csak magát védi, egyénileg nem kap olyan jó ajánlatot, vagy jó az ajánlat, de csak őt védi. Mama-Papa már idősebbek, a gyerekek pedig még kicsik a biztosításhoz. De családként jól kiegyensúlyozzák a korukkal egymást.

De gondolhatunk nagyobb közösségre is, Motoros egyesület tagjai 20-30 fő, közösen jobb feltétekkel kötnek szerződést, mint egyénileg, gyakorlatilag a tagdíjba beépíthető a védelem ára.

Nézzünk egy önkormányzatot, hányféle csoportot képezhetnének? Irodai dolgozók, fizikai munkások, közmunkások, a faluba járó tanárok, a falubeli diákok, a nyugdíjas klub, a konyhások. Végtelen lehetőség a csoport-képzésre.

S mi lenne akkor, ha a Polgármester a falu lakosságát szeretné védeni? Ha azt mondaná, itt laknak 800-an, van kockázatunk baleseti csonttörésre (faluban lévő jeges járdaszakaszok), ha törés van, talán műtét is kéne, illetve ne legyen gond a falu lakosainak temetési költsége sem.. Segélyek, extra kiadások helyett kidolgoztatok egy csomagot, ahol a lakosokat védem, mert számomra ők egy fontos közösség, ők választottak vezetőjükké. Nagy létszám, jó kockázati kör, kedvező díj.

Gondold csak át, hogy Te milyen közösségek tagja vagy? S melyiknél milyen védelmed van?

Fogok még ez ügyben érdekességgel szolgálni, csak kövesd a hírfolyamot!