Kerékpáros közlekedés

Nagyon becsülöm azokat az embereket, akik a közlekedés e módját választják a rövid távok megtételére. Hatékony, mozgékony, energikus és lendületes személyeket látok nap, mint nap elsuhanni az Egyetemre, a munkába, a gyerekért az oviba. Óvják a természetet, sportolnak, tök jó.

Nagyon vigyázok is ezekkel a lendületes kerékpárosokkal, mert néha feljönnek a járdára, a zebrán sem tolva közlekednek, sőt az elágazóban is gyorsabban cselekszenek, mint ahogy a kezük mutatná, hogy merre mennek. Nincs ezzel gond, sietnek, suhannak, talán éppen egy jó számot is hallgatnak, azért nem hallják a dudaszót?! Faluhelyen dülöngélnek is, ott nagyobb ívben kerülés ajánlott!

Keresztezik egymást az útjaink, így felelősséggel tartozom magamért, másokért, ő értük is.

Gondolom, ők ugyanezt érzik, tudják, hogy figyelni kell, mert a baj könnyen megvan. S ha egy kerékpár egy autóval találkozik, akkor a harc kimenetele is egyértelmű. A bicikli pedig drága, lehuppanni az aszfaltra is fájó lehet, zúzódás, törés bármikor összejöhet.

S bár a forgalmat nem tudja egyik fél sem kézben tartani, az ember és a jármű megvédhető.

A mi cégünknél például van olyan csomag, ami a kerékpár és a kerékpáros sérülését is enyhítheti anyagilag. Sőt a magánemberi felelősség kérdése is szóba jöhet, ha vitás a kárügy, arra is van megoldás.

Vigyázzunk egymásra, az élet érték, de tegyünk is meg mindent a megfelelő védelemért!