Flotta, avagy már 5 járművet csomagba foglalva érhetünk el kedvező díjakat

Főként mezőgazdasággal foglalkozó gazdáknál találkozom azzal a problémával, hogy több járművel rendelkeznek, de biztosításaikat szeretnék a legolcsóbb díjon kezelni.

Jellemző még az is, hogy a járművek egy része 01.01-el fordul, de az év-közbeni vásárlások miatt van 2-3 olyan biztosítás is, aminek a fordulója eltérő idejű. Amikor pedig a járműpark mérete meghaladja a 10 db-ot, ott kezdődnek a kezelési gondok.

Kétféle jellemző reakció szokott lenni:

Kézben tartja a tulajdonos az ügyeit, képben van minden jármű évfordulójával, követi a piacot, a díjak alakulását és mindig tudja, hogy évforduló előtt 30 nappal kell felmondani, az interneten mindig másik társaságot keres, bónuszokat átviszi, mindent elintéz. Én már abba is belegabalyodtam, hogy ezt leírtam.

A könnyebb kezelhetőség miatt egy Alkuszra bízza a járművek kezelését, ő szintén minden társaságot ajánlhat, akinél kedvező a díj, de erősen figyelemmel kell kísérni a váltások dátumát. Arról nem is beszélve, ha a vételkor a kereskedő megcsinálja a kötelezőt, a gyorsaság miatt, akkor már hiba csúszik a műveletbe.

Az ügyfelek többségében pedig meg van az igény arra, hogy egy helyen legyenek a szerződéseik, ez motiválja őket a saját kezelésű netes felületre (kézben tartom), vagy a régi ismerős Alkuszra, akit ezer éve ismernek (ő bizalmi szint).

Mégis, szinte mindenkinél meglepetésként hat, amikor értesül a lehetőségről, hogy Flottában is kezelhetné járműveit, nem kellene a bónuszokat hordozgatni, minden igazolás egy helyről jön, a díjat is egy helyre kell fizetni, s bővül a járműpark, akkor év közben is bevihető az új gép a rendszerbe.

Egy ilyen megoldással nagyságrendileg feleződhet a biztosítási díj, ami szintén nem hátrány.

2017-ben tájékozódjon, aztán évforduló előtt 45 nappal már kereshet megoldást!