Költség-csökkentés, az ERSTE partnerség nyújtotta előnyökkel!

Az ERSTE Bank az egyik legnagyobb piaci szereplő hazánkban, céljuk, hogy ott legyenek a Top3-ban.

A társaságunkkal stratégiai partnerek, így abban a szerencsés helyzetben vannak a képviselőink, hogy banki szolgáltatásokat is tudnak ügyfeleik részére ajánlani. Pályám elején mobilbankár voltam, akkoriban a számlanyitás igen komoly lehetőségeket rejtett az ügyfelek számára. Az összehasonlítás alapja az volt, hogy milyen költségekkel használja számláját, ami főként attól függött, hogy jövedelmét milyen módon használta el a számlájáról (kp. felvét, több egyedi utalás, csoportos beszedés stb.). Sokszor havi 2.000 Ft-os különbségek is voltak (Ebből már kijönne egy balesetbiztosítás!), ami egy évre vetítve már egy ünnepibb karácsonyi vacsora árával vetekedett.

Napjainkban azt tapasztalom, hogy az emberek megint elfordultak a számlavezetéstől. A fix állami költségek mellé a bankok többsége is odacsempészi a saját kondíciót, az ATM használata is költségesebb, nincs komolyabb betéti kamat, s így nem látják sok értelmét a pénz banki kezelésének.

A pénzügyi fejlődés azonban nem állhat meg, nem viheti mindenkinek újra a postás a fizetést, s a munkahelyek sem szeretnének újra borítékokat osztogatni.

A jobb jövedelemmel rendelkező ügyfelek pedig keresik azokat a lehetőségeket, ahol minimális költségekkel (Díjnullázó számla), az ő szokásaikhoz igazítva (több kp. felvét, netbank, sms szolgáltatás) bankolhatnak, egy megbízható társaság hátterével.

Mi olyan speciális bankszámlát tudunk még mindig ajánlani, ami bankfiókban nem elérhető és kondíciói kedvezőbbek, az ügyfél jövedelmi helyzetéhez igazodnak.

Ennek a számlának a neve: Privilégium.
Ha többet szeretne róla tudni, kattintson a következő linkre: http://erstepartner.hu/hu/termekek/privilegium-bankszamlak

Ha az újévben megfogadta Önmagának, hogy a kisebb kiadásokra is odafigyel, akkor kezdje azzal, hogy a decemberről szóló kivonatában megnézi banki költségeit.

Három-négy szempontot kell figyelnie:

  • saját szokásokon tudok-e változtatni (Pl. kevesebb ATM felvét, felesleges utalások)
  • jövedelmemhez mérten mekkora költségeket von el a bank
  • kihasználom e jelenlegi számlámon a jó, de nem költséges kezelési lehetőségeket (Pl. én utalok, pedig a csoportos beszedés kedvezőbb)
  • mennyire vagyok elkötelezve a bankom felé (folyószámla-hitel, hitelkártya, kölcsönök)

Én azt gondolom, hogy érdemes egyszer átnézni ezt a kiadási kört, mert spórolni ezzel is lehet!